HOUSE REFURBISHMENT

Nestled in the heart of the New Forest town of Lyndhurst, this period house hadn’t seen any improvements since the 1970’s and as such was in need of a few alterations for modern day living.

William Bowley were contracted to open up the living space to the rear by removal of the load bearing dividing wall, the chimney breast and stack and demolition of the timber lean-to outbuilding. This then allowed installation of two new steel beams and new openings cut in for a kitchen window and French doors. With a new kitchen and bathroom, and fresh decoration, the house has been reborn and is ready for its next chapter.

Client: Andy & Liz Man

Category: House Refurbishment

Location: Lyndhurst • Hampshire

Drag the slider to reveal before / after photos

Client Testimonial

“We heard about William Bowley from a friend. When we met Nick and Nick, we were impressed with their thoroughness in preparing their quote. That thoroughness was carried through the rest of the project. They spent a lot of time trying to understand the type of look and finish we were after, within the budget we had set out. Once we agreed the final quote, their methodical approach meant everything went to time and on budget, except for the odd unforeseen change. We were impressed with how quickly things progressed. They were very diligent in keeping us up to date with regular updates and photos and the job was finished on time and on budget. Even when the job was finished, their attention to detail continued for the small amount of snagging work and diligent follow up. We are really impressed with the finished product and are absolutely delighted with the end result. Finally, we found Nick and Nick great guys to deal with and wouldn’t hesitate to recommend them.”

Andy & Liz Man – May 2013